Industriens Pension bag mere grøn energi

Havvindmølleparken Gode Wind 2 er klar til at producere grøn energi svarende til elforbruget i mere end 260.000 husstande til glæde både for miljøet og medlemmerne i Industriens Pension.

Den første strøm er på vej i land fra den store Nordsø-havvindmøllepark Gode Wind 2, som Industriens Pension har investeret godt 940 mio. kr. i.

HavvindmølleDet sker efter alle 42 møller nu er færdiginstalleret, og dermed er en vigtig milepæl rundet for havvindmølleparken, der kommer til at levere CO2-fri strøm svarende til det årlige elforbrug for mere end 260.000 husstande.

”Gode Wind 2 et rigtig fint eksempel på, at et godt stabilt afkast og støtte til klimavenlig energi kan gå hånd i hånd. Samtidig har opstillingen af de 42 møller været med til at skabe arbejdspladser. Derfor er det meget glædeligt at se, vindmøllerne nu snurrer rundt, og der er grøn strøm på vej,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Færdiggørelsen af Gode Wind 2 kommer kun et halvt år efter en anden stor havvindmøllepark, Butendiek, blev færdigbygget, som også har Industriens Pension som medinvestor.

”Investering i grøn energi er blevet en vigtig del af vores portefølje af alternative investeringer på næsten 32 mia. kr. Alene vores investeringer i Gode Wind 2 og Butendiek er på 1,7 mia. kr. Vi har over en længere årrække opbygget stærke kompetencer på området, da der er nogle attraktive afkastmuligheder kombineret med, at vi aktivt tager del i den grønne omstilling,” siger Laila Mortensen.

Fakta

Gode Wind 2 vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til det årlige elforbrug for mere end 260.000 husstande (252 MW).  

Industriens Pension er medejer sammen med DONG Energy, PKA, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse.  Samlet investering er på 9 mia. kr. Industriens Pensions andel er på 10,4 pct. svarende til 940 mio. kr.

Havvindmølleparken er opført i den tyske del af Nordsøen cirka 45 km ud for Tysklands nordvestlige kyst. Opførelsen begyndte i april 2015.