Tid til fritvalg: Vil du spare lidt mere op?

Er du overenskomstansat i industrien, skal du inden 1. april give din arbejdsgiver besked om, hvordan du vil bruge fritvalgsordningen i det næste ferieår. Du kan fx bruge ordningen til at spare ekstra op til pension.

Frit valgHvert år skal du tage stilling til, hvordan du vil bruge din fritvalgs lønkonto. Vælger du at indbetale ekstra til din pension, får du til sin tid mere at leve for som pensionist, og du skal ikke betale administrationsomkostninger for den ekstra indbetaling.

Beregninger viser, at hvis du fx indbetaler 250 kr. om måneden på pensionen i 30 år, kan du få mere end 100.000 kr. ekstra udbetalt, når du går på pension.

- Har du været sent ude med at spare op til pensionen, eller har du været uden job i en eller flere perioder, kan fritvalgsordningen være en god mulighed for at reparere lidt på hullerne og sikre dig selv en lunere pension. Men pointen med ordningen er netop, at valget er dit, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Fritvalgs Lønkontoen er på 2 % af din løn. Du kan også overføre betaling for feriefridage, du ikke har holdt – så bliver beløbet endnu højere.