Er du også pensionsmillionær?

Preben Larsen regnede ikke sin pensions-ordning i Industriens Pension for andet end en forsikringsdækning i tilfælde af død. Så tjekkede han sin opsparing og fandt ud af, at han er millionær i pensionskroner.

I 20 år har Preben Larsen, distributionsmedarbejder hos Carlsberg i Fredericia og 3F’er, været medlem af Industriens Pension og dermed løbende indbetalt til sin arbejdsmarkedspension. Men først for ganske nylig fandt han ud af, at ordningen er mere end blot en række forsikringer og lidt supplement til folkepensionen.

Millionær i pensionskroner

Ordningen har nemlig gjort ham til pensionsmillionær i en alder af 50 år, og med mange gode år tilbage på arbejdsmarkedet kan millionen nå at blive mere endfordoblet. 

”Jeg må indrømme, at jeg lige spærrede øjnene op en ekstra gang, da jeg loggede ind på min opsparing og så, hvor mange penge jeg havde stående. Jeg havde ingen anelse om, at beløbet rundede 1 mio. kr. Jeg forbandt primært pensionsordningen med forsikringsdækningen ved dødsfald, ikke som en opsparing”, fortæller Preben Larsen.

”Jeg tror, vi er mange, der går og tænker, at når vi når pensionsalderen, vil der ikke være andet end en lille sjat penge, hvoraf det meste alligevel vil blive modregnet i folkepensionen. Nu ved jeg, at det ikke er tilfældet, hvis man som mig har været medlem af Industriens Pension over en længere årrække. Min pensionsopsparing kommer til at gøre en forskel, der kan mærkes”, siger Preben Larsen.

Det dobbelte i afkast

Preben Larsen var ellers tidligt ude med at starte en privat pensionsopsparing. Allerede som 20-årig valgte han at oprette en kapitalpension i en bank.

”Det afkast jeg har fået på min opsparing i Industriens Pension, er mere end dobbelt så stort som det, jeg har fået på min opsparing i banken. Jeg overvejer faktisk helt at droppe den og overføre pengene til Industriens Pension”, siger han.

”Jeg synes, det er en pensionsordning med rigtig mange kvaliteter. Den er meget fleksibel, jeg kan selv ændre på de beløb, jeg kan få udbetalt i forsikringssummerne. Og så ligger administrations-omkostningerne på et minimum – mens jeg fx betaler en masse gebyrer for den opsparing, jeg har i banken. Alt i alt siger jeg bare: ”Det er en super ordning for os arbejdere”.

Foto: Helle S. Andersen