Industriens Pension bag endnu mere grøn energi

Den første strøm er på vej i land fra den store Nordsø-havvindmøllepark Gode Wind 2, som Industriens Pension har investeret godt 940 mio. kr. i.

HavvindmølleDet sker efter alle 42 møller nu er færdigin­stallerede, og dermed er en vigtig milepæl run­det for havvindmølleparken, der kommer til at levere CO2-fri strøm svarende til det årlige elforbrug for mere end 260.000 husstande.

”Gode Wind 2 er et eksempel på, at et godt stabilt afkast og støtte til klimavenlig en­ergi kan gå hånd i hånd. Samtidig har opstillingen af de 42 møller været med til at skabe arbejdspladser. Derfor er det meget glædeligt at se, vindmøllerne nu snurrer rundt, og der er grøn strøm på vej,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Færdiggørelsen af Gode Wind 2 kommer kun et halvt år efter en anden stor havvind­møllepark, Butendiek, blev færdigbygget, som også har Industriens Pension som medinvestor.

”Investering i grøn energi er blevet en vigtig del af vores portefølje af alternative investeringer på næsten 32 mia. kr. Alene vores investeringer i Gode Wind 2 og Butendiek er på 1,7 mia. kr. Vi har over en længere årrække opbygget stærke kompetencer på området, da der er nogle attrak­tive afkastmuligheder kombineret med, at vi ak­tivt tager del i den grønne omstilling,” siger Laila Mortensen.