Fuld fart på ekstra pensionsindbetalinger frem mod nytår

2016 bliver rekordår i forhold til medlemmer, der sætter ekstra penge ind på pensionsopsparingen

På nuværende tidspunkt er der indbetalt 23 pct. mere ind til ekstra pension i forhold til, hvad der var indbetalt på samme tidspunkt sidste år. Så alt tyder på, indbetalingerne til ekstra pension i Industriens Pension vil runde de 100 mio. kr. i år.

Det er nemlig i månederne op til jul, at medlemmerne for alvor sætter fart i de ekstra pensionsindbetalinger.

”Som vi nærmer os afslutningen på året, har de fleste et overblik over, hvad de kommer til at tjene i år, og hvad der er luft i økonomien til. Særligt hvis du betaler topskat, er det en god ide, at have din pensionsordning i baghovedet, da indbetalinger på en ratepension og livsvarig pension kan trækkes fra i skat,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Beløb der er indbetalt til Ekstrapension i Industriens Pension

2011 2012 2013 2014 2015
47 mio. kr. 55 mio. kr. 67 mio. kr. 73 mio. kr. 95 mio. kr.

Det samlede beløb for ekstra indbetalinger i Industriens Pension landede sidste år på 95 mio. kroner, hvilket er en stigning på 30 pct. i forhold til 2014 og mere end en fordobling siden 2011. Medlemmerne sætter hovedsageligt de ekstra indbetalinger ind på deres ratepension, mens omkring 10 pct. indbetaler dem på en aldersopsparing.

Attraktivt at indbetale på en aldersopsparing

Joan AlsingRegeringen har i deres 2025-plan varslet ændringer i forhold til, hvor meget der kan indbetales på en aldersopsparing, som vi kender den i dag. Så det kan måske være sidste chance for at indbetale op til de 28.900 kr. om året, som er grænsen i dag, da regeringen foreslår det fremover sættes ned til 5.000 kroner. Det kan være med til at gøre det ekstra attraktivt at indbetale på en aldersopsparing i år.

”Aldersopsparingen er en attraktiv opsparingsform, hvis du ønsker at få udbetalt et engangsbeløb, når du går på pension. Samtidig undgår du at skulle bekymre dig om eventuel modregning i pensionstillægget. Afkastet beskattes også væsentligt lavere, end hvis du sparer pengene op som fri opsparing,” siger Joan Alsing.

Tag stilling nu

Ønsker du at sætte ekstra ind på pensionskontoen, så er det en god ide at få det gjort inden den 31. december. Og skal lønkontoret gøre arbejdet for dig, kræver det, du er ude i god tid, inden de kører årets sidste lønkørsler.

Læs mere om at spare ekstra op til pension. Er du i tvivl, så ring til os på 70 33 70 70.