Danmark er verdensmester i pension

For femte år i træk er det danske pensionssystem kåret til verdens bedste i Melbourne Mercer Global Pension Index

Laila MortensenI Danmark sparer vi mere op til pension, end man gør i noget andet land i verden, når man måler opsparingen i forhold til bruttonationalproduktet. Danskernes store pensionsopsparing skyldes blandt andet udbredelsen af de overenskomstaftalte arbejdsmarkedspensioner som Industriens Pension.

Den store pensionsformue er med til at sikre danske pensionister en god dækning i forhold til deres lønniveau. Desuden fremhæves det danske pensionssystem for at sikre pensionister en større minimumspension end pensionister får i andre lande i kraft af det offentlige system.

”Mercer-rapporten pointerer også vigtigheden af, at pensionssystemet er overskueligt og til at forstå. Det er jeg helt enig i. Derfor gør vi også hvad vi kan for at gøre det så nemt som muligt at være med i pensionsordningen hos os og sikre den bedst mulige sammenhæng med ydelserne fra det offentlige”, siger  Industriens Pensions adm. direktør Laila Mortensen.

Den forventede levealder ved fødslen er steget med mellem 7 og 14 år i løbet af de seneste 40 år i de fleste lande. Den stigende levealder er en stor udfordring for pensionssystemerne i alle lande, fremgår det af Mercers rapport.

”Den udfordring har vi i Danmark for længst taget hånd om. Udbredelsen af de overenskomstaftalte pensionsordninger og reguleringen af pensionsalderen i takt med, at levealderen stiger har sikret os et robust pensionssystem, som betyder, at overenskomstansatte der er med i en pensionsordning kan se frem til at få en økonomisk tryg alderdom, når de forlader arbejdsmarkedet”, fastslår Laila Mortensen.