Pensionsopsparingen gjorde hele forskellen

Karsten Munkebo Hansen behøvede ikke at flytte fra sin lejlighed eller sælge bilen, da han blev pensionist.

Der er udsigt til grønne marker fra de store vinduer i Karsten Munkebo Hansens 105 m2 store, lyse lejlighed uden for Odense. Et enkelt sted er der kig ned til indkørslen, hvor hans bil står parkeret.

- Ja, der kunne have stået en gammel cykel, hvis det ikke var for min pensionsopsparing i Industriens Pension. Den opsparing gjorde hele forskellen, da jeg blev pensionist. Jeg kunne beholde min bil, og jeg kan få lov at bo i min skønne lejlighed. Det glæder jeg mig over hver eneste dag, siger Karsten Munkebo Hansen.

Bilen giver frihed

Måske er det fordi, Karsten Munkebo Hansen i mange år var i autobranchen, at hans bil har en særlig betydning. Måske er den et symbol på den frihed, han stadig oplever at have, selvom han som 58-årig måtte trække sig fra arbejdsmarkedet.

- Også dengang havde jeg en fantastisk positiv oplevelse med Industriens Pension. Jeg fik konstateret en kronisk sygdom og mistede noget af erhvervsevnen, og jeg gik da og spekulerede over, hvad det ville betyde for min økonomi. Så talte jeg med en sød dame i Industriens Pension, der beroligede mig med, at jeg kunne få en udbetaling og løbende invalidepension, fortæller Karsten Munkebo Hansen.

Industriens Pension kunne også fortælle, at der stadig ville blive sat penge ind på hans pensionsopsparing, selvom han ikke længere selv indbetaler til pension. 

Ét lille problem

I dag får Karsten Munkebo Hansen folkepension og suppleret med pensionsudbetalingerne fra Industriens Pension, kan han opretholde den levestandard han ønsker.  Dog bakser han med et problem:

- Mine børn har ikke en pensionsopsparing gennem deres arbejde. Jeg har sagt til dem igen og igen, at de skal sørge for at få sparet godt med penge op til deres pension, ellers har de ikke nogen spændende alderdom at se frem til.