Undgå modregning – indbetal til aldersopsparing

Det kan være en god ide at indbetale til kapitalpensionens afløser – aldersopsparing.

Kun 1.000 af Industriens Pensions medlemmer gør det. Men langt flere kunne have gavn af det – nemlig at indbetale til den såkaldte aldersopsparing, som afløste kapitalpensionen tilbage i 2013.

”Aldersopsparing som opsparingsform er stadig ny og lidt ukendt i pensionsfamilien. Det er synd, fordi det som produkt er attraktivt for vores medlemmer. Det er en god måde at sætte gang i pensionslivet på - du får pengene udbetalt på en gang, og udbetalingen bliver ikke modregnet i folkepensionen,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Som medlem i Industriens Pension kan du vælge at bruge 5 % af pensionsbidraget til ’aldersopsparing’, så du får et engangsbeløb ved pensionering. Eller du kan supplere den obligatoriske indbetaling og dermed spare ekstra op til pension via en ’aldersopsparing’. Begge dele kræver, at du henvender dig til Industriens Pension.

Sæt gang i indbetalingerne

I alt har cirka 300.000 medlemmer opsparingsformen ’aldersopsparing’.

”Langt de fleste medlemmer fik overført deres kapitalpension til en ’al­ders­opsparing’, dengang reglerne for kapitalpensionen blev lavet om, og 300.000 medlemmer har derfor en ’aldersopsparing’. Men de færreste tænker over, at der ikke kommer nye indbetalinger ind på ’aldersopsparingen’. Det kræver, du selv sætter gang i indbetalingerne,” siger Joan Alsing.

Fakta om Aldersopsparing

  • Aldersopsparing er en engangsudbetaling, der udbetales ved pensionstidspunktet.
  • Ingen modregning: Aldersopsparingen bliver ikke modregnet i folkepensionen, som reglerne er nu.
  • Skat: Du kan ikke trække indbetalingerne fra i skat. Til gengæld skal du ikke betale skat eller afgift af udbetalingen til sin tid.
  • Afkastet bliver kun beskattet med 15,3 procent årligt.
  • Maksimumbeløb: Du kan højst indbetale 28.600 kr. (2015) om året.

Sådan gør du

  • Log ind på Min side og se, hvordan dine indbetalinger fordeler sig
  • Her kan du også tilmelde dig aldersopsparing
  • Du kan også ringe til os og få hjælp og vejledning. Kontakt os her.