Undgå at opsparingen forsvinder

Vikarer og kortidsansatte risikerer, at indbetalingerne til pension bliver brugt på forsikringer.

Et vikar- eller sommerferiejob med overenskomst i Industrien betyder, at arbejdsgiveren skal indbetale til pension hver måned. Pensionspengene går til opsparing og til forsikringer, som sikrer dig og dine nærmeste, hvis du fx bliver alvorligt syg.

Når du kun er ansat i kort tid, når du ikke at spare så meget op, og en stor del af indbetalingerne bliver brugt til at betale for forsikringerne. En lille opsparing risikerer derfor at forsvinde.  

For nogle kan det være en god ide at sætte forsikringerne ned, hvis du foretrækker at spare op til pension. Andre vægter forsikringer tungt, fordi det giver en tryghed i det daglige. 

”Det er ærgerligt, når små opsparinger bliver spist op af omkostninger til forsikringer. Omvendt giver forsikringerne en stor tryghed her og nu. Om forsikringerne skal sættes ned, er et spørgsmål om temperament. Det allervigtigste er, at man kontakter os – også selvom det kun er et sommerferiejob,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør, Industriens Pension.

Efter du er stoppet i jobbet, fortsætter forsikringerne som udgangspunkt i op til 12 måneder, hvilket vil blive trukket fra opsparingen. Du skal aktivt melde dem fra, hvis du vil undgå det. Vi anbefaler, at du ringer til os for vejledning, inden du vælger forsikringerne fra.

Tjek dine små pensioner

På PensionsInfo.dk kan alle danskere se, hvor de har opsparinger, og hvor meget der er sparet op. Har du fx arbejdet som vikar gennem flere år eller har haft flere sommerferiejobs,  kan du have flere små opsparinger. Der er mange penge at spare på administration ved at samle opsparingerne i et selskab.

Hos Industriens Pension udbetaler man automatisk opsparinger under 10.000 kr. for passive medlemmer efter et år. Det bliver dog beskattet med op til 60 %.

Gode råd til vikarer og korttidsansatte

  1. Åbn breve fra Industriens Pension
  2. Kontakt os
  3. Overvej at sætte forsikringerne ned, så sparer du mere op til pension
  4. Efter du er stoppet på jobbet, så overvej, om dine forsikringer skal fortsætte
  5. Tjek, om du har flere opsparinger på PensionsInfo.dk