Optur på finansmarkederne har mistet pusten

Faldende aktiekurser og stigende renter har sat en stopper for afkastfesten.

De seneste måneder har budt på faldende aktiekurser og stigende renter, hvilket giver et negativt afkast på kort sigt. Det har du måske oplevet, hvis du har været inde på Min side og følge dit afkast.

Det er det stik modsatte af, hvad der skete i de første fire måneder af 2015, hvor aktiekurserne steg markant, og renterne faldt. Derfor er det også en forventelig korrektion, vi ser nu, ovenpå en lang periode med høje afkast.

”Efter en forrygende start på 2015, hvor afkastene var rigtig høje, så har markedet mistet noget af pusten på det seneste. Men samlet set har medlemmerne i Industriens Pension fået afkast på mellem 3 og 7 % i første halvår afhængig af alder, og det er faktisk meget pænt,” siger Henrik Nøhr Poulsen, investeringschef i Industriens Pension.

Når du har en pensionsopsparing med markedsrente, afhænger afkastet af udviklingen på de finansielle markeder. Det betyder, at der vil være perioder med tab på investeringerne, hvor din opsparing bliver lidt mindre. Men her er det vigtigt at se på sit afkast på lidt længere sigt. Industriens Pension har nemlig over tid vist sig at have en investeringsstrategi, der har leveret nogle af branchens bedste afkast.

”Vi tilpasser hele tiden vores investeringer ud fra strategien om at skabe størst muligt afkast, samtidig med vi tager hensyn til investeringsrisikoen. Vi er særligt opmærksomme på, hvad der sker i Grækenland og Kina lige nu, fordi det er det, der præger de finansielle markeder i øjeblikket,” siger Henrik Nøhr Poulsen.