Industriens Pension bag nyt hospitalsbyggeri

Industriens Pension er blandt investorerne, der står bag en ny føde- og sengeafdeling på Slagelse Sygehus til 520 mio. kr.

Industriens Pension fortsætter udbygningen af sine aktiviteter indenfor alternative investeringer, som en del af det konsortium, der har vundet opgaven om at bygge og drive en ny føde- og sengeafdeling på Slagelse Sygehus.

Byggeriet er på 16.000 m2 og bliver et af de største enkeltstående OPP-projekter (offentligt-privat partnerskab) i Danmark med en samlet projektsum på cirka 520 mio. kr.

”Det er et spændende og ambitiøst projekt, der vil få stor betydning patienter og pårørende i Region Sjælland. Samtidig vil det skabe et solidt afkast for vores medlemmer, og vi har allerede gode erfaringer med denne type investeringer. Så vi glæder os til at se byggeriet gå i gang,” siger investeringsdirektør Jan Østergaard, Industriens Pension.

Stråleterapien i Næstved klar til indvielse

At investere i OPP-projekter på hospitalsområdet i Danmark er ikke nyt for Industriens Pension, der allerede har investeret 120 mio. kr. i udbygningen af stråleterapien på Næstved Sygehus. Et byggeri som indvies mandag den 31. august 2015.

”Vi ser positivt på at investere i projekter, der kommer danskerne direkte til glæde, som tilfældet er med OPP-projekter på hospitalsområdet. I en tid, hvor renterne er i bund, og der er usikkerhed på de finansielle markeder, passer denne type investeringer samtidig godt ind i vores ambition om at udbygge vores aktiviteter indenfor alternative investeringer,” siger Jan Østergaard.

Udover hospitalsbyggerier i Danmark har Industriens Pension også investeret i en række OPP-projekter i udlandet.


Fakta om projektet

  • Konsortiet består af entreprenørkoncernen MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension
  • Projektsum: ca. 520 mio. kr.
  • Bestiller: Region Sjælland
  • Areal: 16.000 m2.
  • Forventet ibrugtagelse: Januar 2018
  • Placering: Slagelse Sygehus