Bedre kræftbehandling og pensionskroner går hånd i hånd

Industriens Pension har investeret 120 mio. kr. i udvidelsen af stråleterapien på Næstved Sygehus, der blev indviet mandag.

Adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen, var med, da to topmoderne stråleacceleratorer blev indviet på Næstved Sygehus. Industriens Pension er investoren bag projektet, der er med til at sikre flere patienter strålebehandling med den højeste præcision og kvalitet.

Den nye og større Stråleterapi er samtidig det første færdige sygehusbyggeri i Danmark, der er gennemført som OPP-projekt (Offentligt-Privat Partnerskab).

”Det er et spændende projekt, hvor offentligt og privat samarbejde går op i en højere enhed. Her får vi mulighed for at investere til gavn for vores 400.000 medlemmer, skabe arbejdspladser, samtidig med vi kan være med til at gøre hverdagen nemmere for mange, der står i en svær situation,” siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Næstved sygehus 
Laila Mortensen fra Industriens Pension, KPC-direktør Kurt Poulsen og regionsrådsformand Jens Stenbæk - får fremvist en af de to nye stråleacceleratorer af cheffysiker Søren Lassen. Foto: Bo Nymann

Udvidelsen fra tre til fem strålerum i Næstved betyder, at flere patienter kan få behandling tættere på hjemmet og undgå længere transport til København. Samtidig kan flere kræfttyper behandles.

De gode erfaringer omkring udvidelsen af Stråleterapien i Næstved, har været medvirkende til, at Industriens Pension nu også er en af parterne bag opførelsen af en ny føde- og sengeafdeling på Slagelse Sygehus.

Fakta stråleterapien på Næstved Sygehus

  • Den nye og større Stråleterapi kan nu gennemføre i alt 25.000 strålebehandlinger om året.
  • Et stigende antal patienter kan behandles med kemoterapi og stråleterapi samtidig.
  • KPC Holding har stået for byggeriet og Industriens Pension er investor.
  • Industriens Pension overtager nu ejerskabet af bygningen, som udlejes til regionen i de næste 10 år. KPC har fortsat ansvaret for vedligeholdelsen.
  • Industriens Pension har investeret 120 mio. kr. i projektet.