Bekymrende få søger om invalidepension

Mange medlemmer ved ikke, at de godt kan få invalidepension fra Industriens Pension, selv om de ikke har fået tilkendt førtidspension fra det offentlige.

I 2014 var der ca. 1.700 medlemmer, der søgte om invalidepension. 946 opfyldte forsikringsbetingelserne og fik udbetalt et stort skattefrit engangsbeløb og en månedlig invalidepension.

Antallet lyder måske højt, men Industriens Pension er bekymret for, at der er medlemmer, som ikke søger om udbetaling af invalidepension, fordi de fejlagtigt tror, at de skal have tilkendt førtidspension fra det offentlige, før de kan få penge fra deres arbejdsmarkedspension.

Førtidspensionsreformen har gjort det sværere at få førtidspension fra det offentlige, og i 2014 var det kun 218 af de 946, som på det tidspunkt, hvor Industriens Pension tilkendte dem invalidepension, også fik førtidspension fra det offentlige. 

”Siden førtidspensionsreformen blev gennemført, er antallet af ansøgninger om invalidepension faldet med mere end 400 om året. Vi er bekymrede over det store fald, fordi det med stor sandsynlighed skyldes, at mange medlemmer ikke er klar over, at retten til at få invalidesum og invalidepension fra os ikke er betinget af, at man får førtidspension fra det offentlige”, siger forsikringsdirektør Joan Alsing. 

”Det er vores egne læger, der vurderer medlemmernes erhvervsevne, og man kan derfor godt få invalidepension fra Industriens Pension, selv om man ikke får førtidspension fra det offentlige”, understreger Joan Alsing.

Om forsikringen

Medlemmer, der mister deres erhvervsevne, kan få god økonomisk hjælp i Industriens Pension. Medlemmerne får typisk en skattefri engangsudbetaling på 100.000 kr. og en månedlig invalidepension på op til 6.000 kr.
Læs mere om forsikringen