Få styr på økonomien før pensionsalderen

Har du din pensionsordning i Industriens Pension, og er du fyldt 60 år, kan du nu få din husstands pensionsforhold gennemgået af en rådgiver

Har du overblik over, hvor meget du har sparet op til pension, hvordan din hustands økonomi kommer til at se ud, når du – og din eventuelle partner - stopper med at arbejde, og om der er noget, I med fordel kan gøre anderledes de sidste arbejdsår?

Industriens Pension tilbyder alle kunder, der er fyldt 60 år, en gratis senioranalyse, hvor husstandens pensionsforhold bliver gennemgået. Derfor bør din eventuelle ægtefælles eller samlevers pensionsordninger også indgå.

”I Industriens Pension vil vi gerne være med til at sikre vores kunder et trygt otium med stabil økonomi. Det er imidlertid vores erfaring, at mange først får det fulde overblik over økonomien, når de er tæt på at blive eller er blevet pensioneret – og så er det som regel for sent at sadle om, hvis noget ikke er optimalt. Ved at lade en af vores eksperter gennemgå økonomien i god tid inden pensioneringen, er der gode chancer for, at man kan foretage nogle ændringer, som sikrer, at man får mest muligt ud af sin opsparing,” siger Ulrikka Westphal, der er underdirektør i Industriens Pension.

Mindre bolig eller udlandsrejser – eller begge dele

Samtalen vil både dreje sig om at informere om hårde fakta – såsom hvilke opsparinger og forsikringer man har, hvor meget man har sparet op i alt, hvor meget man kan forvente at få udbetalt, når man går på pension, og hvad det vil betyde, hvis man eksempelvis betaler ekstrapension de sidste år. Samtidig handler det om at få afklaret, hvilke forventninger man har til sin pensionisttilværelse og så få indrettet økonomien derefter.

”Der er jo forskel på, om man ønsker at skrue ned for blusset og eksempelvis sælge huset og flytte i noget mindre, eller gerne vil kunne rejse mere eller købe et sommerhus. Det er den slags, vores kunderådgivere også vil spørge ind til for at kunne levere den bedste rådgivning,” siger Ulrikka Westphal.

Fakta: Sådan foregår det

I senioranalysen anvendes et elektronisk værktøj, der hurtigt udregner forskellige muligheder for at få mest ud af pengene. Eksempelvis er det muligt at udregne, hvornår det bedst kan betale sig at gå på pension, hvordan det er mest hensigtsmæssigt at hæve pengene, og om det kan betale sig at indbetale ekstrapension.

For at modtage tilbuddet om en senioranalyse, skal du være kunde i Industriens Pension, være fyldt 60 år, have adgang til en pc og kunne komme på internettet. Selve samtalen foregår over telefonen, og du skal afsætte mellem en halv og en hel time til formålet. En kunderådgiver fra Industriens Pension ringer til dig på et aftalt tidspunkt (i dagtimerne). Det kan være en god idé at have medlyt på, så din ægtefælle/samlever kan lytte med, og du kan tage notater undervejs.

Når du har booket en tid til en samtale, modtager du en mail, hvor der står, hvilke informationer Industriens Pension har brug for til samtalen, og hvornår vi senest skal have modtaget dem.

Samtalerne gennemføres i tidsrummet mandag og tirsdag kl. 8.30 til 15.30, og onsdag og torsdag 8.30 til 19.00. Fredag fra kl. 8.30 til 15.00

Du booker en samtale ved at henvende dig til kundeservice på 70 33 70 70