Pris til vindmøllepark

Køb af vindmøllepark kåret som ’årets energi-investering’ af internationale finanseksperter.

Industriens Pension og en række andre investorer skød sidste år tre milliarder kroner ind i havvindmølleparken Butendiek Offshore Wind Park, som er ved at blive opført i Nordsøen. Investeringen er netop blevet kåret som ’Energy Power Deal of the Year’ – eller ’årets investering i den europæiske energisektor’- af det internationale finansmagasin Project Finance International.

”I Industriens Pension er vi rigtig glade for investeringen i den store havmøllepark og stolte over anerkendelsen fra internationale investeringseksperter. Med investeringen sikrer vi vores kunder et stabilt afkast mange år ud i fremtiden. Samtidig er projektet med til at skabe danske arbejdspladser, og det bidrager til omstillingen til vedvarende energi ,” siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Jan Østergaard.

Havvindmølleparken kommer til at bestå af 80 3,6 MW vindmøller med en samlet kapacitet på 288 MW og vil levere grøn elektricitet svarende til ca. 370.000 husstandes elforbrug. Parken har en levetid på minimum 25 år.

Opførelsen af den nye vindmøllepark ventes at give beskæftigelse til mere end 1.000 personer i anlægsfasen og til omkring 350, når møllerne er i drift. Møller og fundamenter produceres i Danmark. Afskibningshavn for møller og fundamenter er Esbjerg, og servicehavn er Havneby på Rømø.

Fakta:

Butendiek Offshore Wind Park er udviklet af den førende tyske udvikler af vindmølleparker, wpd, og investeringen gennemføres i samarbejde med den danske pensionskasse PKA samt Siemens Project Ventures og den europæiske infrastrukturfond Marguerite. Wpd er også medejer af havvindmølleparken.