Ole fik 100.000 i hånden og 60.000 om året

For tre år siden kom Ole Hein Kristensen ud for en trafikulykke, der blandt andet medførte et piskesmæld, som i en alder af 54 år kostede ham arbejdsevnen.

I dag kæmper Ole Hein Kristensen med smerter, koncentrations- og hukommelsesbesvær. Han har været i arbejdsprøvning tre gange uden succes. Blandt andet på sin gamle virksomhed, hvor han to timer om dagen, fire dage om ugen skulle udføre opgaver,  "som mit femårige barnebarn kunne have udført", som han siger. Men det måtte han opgive. Han har også været på et plejehjem, hvor han skulle tage sig af demente, men det gik heller ikke:

"Når man ikke kan tænke for én, kan man slet ikke tænke for to," som Ole Hein Kristensen udtrykker det.

Dengang ulykken skete, var Ole slet ikke klar over, at der måske var hjælp at hente i Industriens Pension. Det blev han gjort opmærksom på af sin fagforening, Dansk Metal, som opfordrede ham til dels at søge en engangssum, dels invalidepension. Trods problemerne har Ole nemlig ikke fået tilkendt førtidspension fra det offentlige, som stadig er i gang med at behandle hans sag.

Det var et godt råd, fagforeningen gav ham, for i foråret fik han tilkendt et engangsbeløb på 100.000 kr. og løbende invalidepension på 60.000 kr. om året – eller 5.000 kr. om måneden – frem til pensioneringen.

Ole var både glad og overrasket:

"Der gik 10 dage, fra jeg sendte min ansøgning om invalidesum, til pengene stod på min konto." Sagsbehandlingstiden, da han søgte invalidepension, var endnu kortere:

"De var afsindigt hurtige. Der gik tre dage," siger Ole Hein Kristensen, der slet ikke kunne forstå, at det kunne gå så stærkt, når kommunen indtil videre har brugt over tre år på hans sag.