Lad dine efterladte få glæde af din pension efter din død

”Hvis jeg har penge i banken, forsvinder de jo ikke, fordi jeg dør”.

Bemærkningen kom i sin tid fra en pensionskunde, der undrede sig over, at en stor del af ens alderspension går op i røg, hvis man dør, længe inden man har nået at få sin opsparing udbetalt.

Netop derfor giver Industriens Pension fra 1. juli 2014 kunderne mulighed for at købe en 10-års garanti på den livslange pension i forbindelse med, at de går på pension.

”Udgangspunktet er, at der jo er tale om penge, man selv har sparet op gennem et helt arbejdsliv, og så er det selvfølgelig bittert, hvis man dør uden at have fået glæde af dem. Men man skal samtidig huske på, at nogle omvendt får meget mere udbetalt i pension, end de har sparet op, fordi de lever meget længe. Sådan er princippet jo i forsikringer, så mere uretfærdigt er det ikke,” siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension, der dog glæder sig over at kunne tilbyde kunderne en mulighed for at sikre, at deres efterladte får glæde af en større del af deres opsparing i tilfælde af tidlig død.

Konkret betyder garantien, at ens efterladte fortsætter med at få ens alderspension udbetalt i op til 10 år, efter man er død. Man vælger først, om man vil have garantien, når man bliver pensioneret. Betalingen for garantien sker ved, at den udbetalte pension bliver lidt mindre.

Kunder, der ønsker at gå på pension nu og frem til 1. juli 2014 bliver orienteret om, at de har mulighed for at købe garantien til den livslange pension, hvis de venter med at få pensionen udbetalt til efter 1. juli 2014.

Selv om man ikke vælger garantien, vil der stadig være penge til ens efterladte afhængig af, hvornår man dør.

Min side kan du vælge at forhøje eller nedsætte engangsbeløbet, som dine efterladte får udbetalt, hvis du dør, inden du begynder at få din pension udbetalt. Blot skal du være opmærksom på, at højere dækning koster på pensionen.