Få mest muligt ud af din opsparing

Har du en stor pensionsopsparing, kan det betyde, at du får færre penge fra det offentlige, når du går på pension. Men du kan godt gøre noget for at begrænse modregningen.

Der er fra tid til anden historier i medierne om, at det næsten ikke kan betale sig at spare op til pension, fordi pengene bliver ædt op af modregning i offentlige ydelser. Det er heldigvis ikke sandt, men reglerne for, hvordan de offentlige ydelser trappes ned, er indviklede. Hvor meget, der modregnes, afhænger af, hvor meget du har sparet op, hvornår du går på pension, om du er enlig eller gift/samlevende mm.

Men også af, hvordan du hæver dine penge, og hvilke opsparinger du har.  Eksempelvis kan du begrænse modregningen ved at få pengene udbetalt i en bestemt rækkefølge eller strække den ti-årige ratepension ud over 20 år. Du kan også sætte penge ind på en aldersforsikring (den tidligere kapitalpension). Aldersforsikring modregnes nemlig ikke i offentlige ydelser.

Når du nærmer dig pensionsalderen, kan det være en god idé at se nærmere på, hvordan du får mest muligt ud af din opsparing. Er du fyldt 55 år, har du mulighed for at få en senioranalyse i Industriens Pension. Det er en individuel rådgivningssamtale, hvor hele din husstands pensionsforhold bliver gennemgået af en af vores rådgivere. Her vil vi blandt andet se på, om I har sparet nok op til at kunne leve det liv, I ønsker jer, når I bliver pensionister, hvornår det bedst kan betale sig at gå på pension, og hvordan det bedst kan betale sig at hæve pensionspengene.

Læs mere om senioranalyse her. Du kan også gå ind på www.industrienspension.dk/minside og tjekke din pensionsopsparing.

LOG PÅ MIN SIDE

Fakta

  • Hvis din årlige indkomst overstiger ca. 66.500* kr., vil der blive modregnet i dit pensionstillæg fra det offentlige.
  • Din eventuelle ægtefælles eller samlevers indtægter har også betydning for modregning i pensionstillægget.
  • Modregningen er for de fleste medlemmer af Industriens Pension på godt 30 procent. Det vil sige, at for hver 100 kroner, du får udbetalt i pension, bliver der modregnet lidt over 30 kroner*.
  • *Beløbene varierer afhængig af, om du er enlig, samlevende eller gift.