Ekstrapension - en langtidsholdbar julegave

Julen er hjerternes fest, og det er jo ikke forbudt at forkæle sig selv. Spar ekstra op til pension og giv dig selv en julegave, der er mindst lige så god som årgangsvin. Den bliver bedre med årene.

Mange sætter i disse måneder ekstra penge ind på deres ratepension eller livslange pension – blandt andet, fordi de så kan opnå en skattefordel her og nu.

Som noget nyt kan du imidlertid også sætte et eventuelt overskud ind på den nye opsparing, der afløser kapitalpensionen, og det er bestemt ikke en dårlig idé, lyder det fra Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Hun påpeger, at man ganske vist ikke kan trække beløbet fra i skat her og nu. Men til gengæld skal man ikke betale skat af pengene, når de bliver udbetalt, og som reglerne er nu, sker der ikke modregning i pensionstillægget eller de andre ydelser, man som pensionist får fra det offentlige, lige som der gør med ens øvrige indtægter.

”Du får altså mulighed for at få et større engangsbeløb, den dag du går på pension,” siger Laila Mortensen, der også fremhæver, at hvis man dør inden, man får pengene, går de til ens efterladte.

”Endelig bliver afkastet kun beskattet med 15,3 procent. Hvis du i stedet sætter pengene ind på en almindelig konto i banken, kommer du nemt til at betale over det dobbelte i skat af dine renter,” siger hun.

Sidste frist for skattefradrag

I 2014 må du sætte op til 28.100 kr. ind efter skat på den nye opsparingsform. Men mindre kan også gøre det. En 40-årig, der indsætter 250 kr. om måneden, indtil han går på pension som 67-årig, kan se frem til at få 137.800 kroner udbetalt.

Vælger du i stedet at sætte ekstra penge ind på din ratepension eller din livslange pension, er det en fordel at gøre det inden 1. januar 2015. Så opnår du et skattefradrag her og nu. Du kan læse mere om reglerne for ekstrapension på industrienspension.dk/ekstrapension.

Ingen ekstra administration og højt afkast

Ved at spare op i Industriens Pension - frem for eksempelvis i din bank - opnår du flere fordele: Du betaler ikke ekstra i administration for at sætte ekstra penge ind på din opsparing, og de seneste 10 år har vores gennemsnitlige afkast været et af branchens højeste. Endelig får du bedre overblik over dine ordninger, når de er samlet ét sted.

Sådan gør du

Du kan selv indbetale ekstra ved at logge ind på Min side med NemID. Her kan du også regne på, hvad ekstra indbetalinger vil betyde for din samlede opsparing. Du er også velkommen til at kontakte os på 70 33 70 70 – så hjælper vi dig med indbetalingen og rådgiver dig om, hvilken opsparingsform der er bedst for dig. 

Senioranalyse

Er du i tvivl, om du bør spare ekstra op og har du brug for en grundig gennemgang af din pensionsøkonomi? Hvis du er fyldt 55 år, tilbyder Industriens Pension en gratis senioranalyse, hvor hele din hustands pensionsøkonomi bliver kigget efter i sømmene.