Ejendomsinvesteringer skal sikre stabilt afkast

Industriens Pension investerer i stigende grad i ejendomme. Senest har vi investeret i et markant byggeri på Axeltorv i København.

Industriens Pension har sammen med ATP-Ejendomme og PFA Pension investeret i et nyt stort byggeprojekt, der er under opførelse på Axeltorv 2 i København lige overfor Tivolis hovedindgang.

Bygningen, der skal rumme butikker, restauranter og kontorer, kommer til at omfatte 23.000 kvadratmeter, og er planlagt færdigt i efteråret 2016, hvor advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel flytter ind.

Industriens Pension investerer i stigende grad i ejendomme og forventer i de kommende år at investere fem mia. kr. i danske ejendomme.

”Ejendomsinvesteringerne skal være med til at sikre medlemmerne et godt og stabilt afkast i en tid, hvor obligationer kun giver få procent i afkast”, siger Henrik Nøhr Poulsen, der er investeringschef i Industriens Pension.

Sidste år gik vi ind som investor i landets første offentlig-private partnerskab på hospitalsområdet sammen med Region Sjælland og entreprenørvirksomheden KPC og investerede 120 mio. kr. i udbygningen af stråleterapien på Næstved Sygehus. Byggeriet er færdigt næste år, og i år har vi investeret i 12.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri  i Skejby ved Aarhus.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi med de nye byggeprojekter ikke alene kan sikre vores kunder et stabilt afkast i en lang periode, men også kan være med til at skabe byggeaktivitet til gavn for beskæftigelsen”, siger Henrik Nøhr Poulsen.

Industriens Pension har på nuværende tidspunkt investeret 2,8 mia. kr. i ejendomsfonde, primært i udlandet. De samlede investeringer udgør ca. 120 mia. kr.