"Det er dejligt, at vi har fået en slat penge"

Selv om Dung Xuan Dinh og hans familie med egne ord er vant til at leve beskedent, faldt de 100.000 kroner, han for nylig fik udbetalt i invalidesum, på et tørt sted.

I 2011 faldt en 800 kilo tung maskine ned fra stor højde og ramte Dung Xuan Dinhs ene skulder, så han brækkede ryggen flere steder. I dag har han forladt sit job på LM Glasfiber i Lunderskov og lever med kroniske smerter.

”Jeg var heldig, at jeg overlevede, men jeg kan ikke arbejde mere, fordi jeg har ondt hele tiden. Bare jeg går en lille tur eller prøver at løfte noget, er jeg nødt til at sove eller slappe af,” siger 43-årige Dung Xuan Dinh fra Rødekro.

Selv om det er over to et halvt år siden, ulykken skete, afventer Dung Xuan Dinh stadig kommunens afgørelse i hans sag, hvilket undrer ham. Så meget desto gladere blev han, da hans forbund, 3F, for nylig hjalp ham med at søge om invalidepension, og Industriens Pension kun 14 dage senere i midten af marts måned kunne fortælle ham, at han havde ret til både en engangsinvalidesum på 100.000 kr. og en månedlig invalidepension, indtil han skal pensioneres. Samtidig fortsætter pensionsopsparingen uændret, selv om han ikke længere indbetaler til pensionsordningen.

”Jeg blev virkelig overrasket over, at det gik så hurtigt og samtidig meget glad, selvfølgelig. Det er dejligt, at vi har fået en slat penge, for det er svært at klare sig for min kones løn alene. Hun arbejder kun 29 timer om ugen på et plejehjem, og vi bor i hus og har bil,” siger Dung Xuan Dinh, der oprindelig kommer fra Vietnam, hvilket, han mener, har været medvirkende til, at familien trods alt klarer sig:

”Vi er vant til at leve meget beskedent, og vi havde derfor sparet lidt op, da vi begge arbejdede. Men vi har også familie her i Danmark, som har hjulpet os,” siger han.