3.000 IP-medlemmer er millionærer

3.000 medlemmer af Industriens Pension har i dag en mio. kroner eller mere på deres pensionsopsparing. Det viser en nylig opgørelse af medlemmernes pensionsformuer.

”Det er rigtig glædeligt, at medlemmernes pensionsopsparinger nu for alvor begynder at batte noget. 3.000 ud af 400.000 medlemmer lyder måske ikke af så meget. Men udviklingen skal ses i lyset af, at IP kun har eksisteret siden 1993, og at der i mange år kun blev indsat en meget lille procentdel af en i øvrigt generelt lavere løn. Pensionsbidraget er siden steget støt frem til nu, hvor det er på 12 procent, så i fremtiden vil vi se langt flere pensionsmillionærer,” lover Industriens Pensions direktør, Laila Mortensen.'

Præcis hvor mange, der kan kalde sig pensionsmillionærer i fremtiden, er meget svært at spå om, da mange ting spiller ind: De nuværende medlemmer kan forlade Industriens Pension, fordi de får nyt job, der kan komme nye medlemmer med opsparing fra andre pensionsselskaber osv.

Men et regneeksempel viser, at hvis man begynder at spare op som 23-årig og har en månedsløn på 25.000 kr., der stiger med inflationen, kan man som 67 årig forvente at have cirka fire mio. kr. at forsøde pensionisttilværelsen med. Venter man, til man bliver 73 år med at gå på pension, kan opsparingen forventes at være omkring fem mio. kr.

Millionærdrømme kan altså godt gå i opfyldelse, uden man behøver vinde i Lotto eller arve en rig onkel