Hjælp til medarbejderne

Ved at gøre opmærksom på pensionen i nogle særlige situationer, kan I hjælpe jeres medarbejdere med at få fuldt udbytte af deres pensionsordning.

Enkel og fleksibel ordning

Pensionsordningen hos Industriens Pension er sat sammen, så den passer til de fleste. Men medlemmer, der har andre behov, kan skrue op eller ned for forsikringerne, så de passer til den enkeltes livssituation.

Man vælger også selv, hvem der skal have udbetalt pengene, når man dør, og det er muligt selv at spare ekstra op til enten en engangsudbetaling, en månedlig ratepension eller en månedlig livslang pension.

Det er ofte, når der sker noget i privat- eller arbejdslivet, at det kan være en god ide at se nærmere på, om pensionsordningen er som den skal være, og om man eventuelt har ret til en udbetaling fra den.

Her kan I gøre opmærksom på pensionen:

 • Ny medarbejder

  Når en ny medarbejder får en pensionsordning hos os, er der forskellige ting, som det er relevant at tage stilling til:

  • Hvor store skal forsikringerne være?
  • Hvem skal have pengene fra pensionsordningen i tilfælde af dødsfald?
  • Er der opsparing i andre selskaber, som skal flyttes over til os?

  Min side får medarbejderen hurtigt overblik over pensionen og forsikringerne. Hvis der er noget, der skal ændres, er det også nemt at gøre det her. Medarbejderen logger på med sin NemID.

  Husk kontaktoplysninger!

  Det er vigtigt for os at have medarbejderens mail-adresse og mobilnummer, så vi kan give besked om pensionsordningen på mail og sms. Medarbejderne kan opdatere sine kontaktoplysninger på Min side – eller ringe til os på 70 33 70 70.
 • Sygdom

  En medarbejder kan have ret til en udbetaling, hvis han/hun bliver ramt af en af de sygdomme, der er dækket af forsikringen ved visse kritiske sygdomme.

  Medarbejderen skal sende os en ansøgning om udbetaling ved visse kritiske sygdomme sammen med relevante oplysninger om behandling og/eller diagnose.

  Min side kan medarbejderen se, hvordan han/hun er forsikret ved visse kritiske sygdomme. Her er det også muligt at ændre på forsikringens størrelse.

  Kritisk syge får automatisk besked

  Vi samarbejder med Landspatientregistret og Statens Serum Institut. Når det er registreret, at et medlem har fået en diagnose, der er med i forsikringen, får medlemmet brev fra Statens Serum Institut med en opfordring til at kontakte os.
 • Tab af erhvervsevne

  En medarbejder kan have ret til en udbetaling, hvis han/hun varigt mister mindst halvdelen af erhvervsevnen.

  Medarbejderen skal sende os en ansøgning om udbetaling ved tab af erhvervsevne.

  Min side kan medarbejderen se, hvordan han/hun er forsikret ved tab af erhvervsevne. Her er det også muligt at ændre på forsikringens størrelse.

 • Dødsfald

  Hvis en medarbejder dør, kan de efterladte have ret til en udbetaling.

  Guiden til efterladte gennemgår, hvordan udbetalingen finder sted, og hvilke oplysninger vi skal bruge i forbindelse med udbetalingen.

  Min side kan medarbejderen se, hvordan de efterladte er forsikret i tilfælde af dødsfald. Her er det også muligt at ændre forsikringens størrelse.

 • Vikar eller korttidsansat

  En overenskomstansat vikar eller korttidsansat skal også have indbetalt til pensionsordningen. Pengene går til at spare op til pension og til en række forsikringer, der sikrer medarbejderen og de nærmeste i tilfælde af kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfald.

  Når man kun er ansat i kort tid, når man ikke at spare så meget op, og derfor går en forholdsvis stor del af indbetalingerne til at betale for forsikringerne.

  Mest muligt til pension

  Hvis medarbejderen er glad for trygheden ved at være godt forsikret, skal han/hun ikke ændre noget. Men hvis han/hun har fokus på at få mest muligt til pensionen, kan det være en god ide at sætte nogle af forsikringerne ned – så bliver de billigere, og man sparer mere op til pension.

  Når medarbejderen stopper i jobbet, kan alle forsikringerne vælges fra med det samme. Så går mest muligt til pension, og medarbejderen undgår at være dobbeltforsikret, hvis han/hun hurtigt får et nyt job med en anden pensionsordning.

  Hent infoark til vikarer: Undgå, at opsparingen forsvinder
 • Ansat i fleksjob

  Hvis en medarbejder kommer i fleksjob, kan det have betydning for forsikringerne. Det er vigtigt, at medarbejderen ringer til os på 70 33 70 70, så vi kan sikre, at han/hun ikke kommer til at betale for forsikringer, som han/hun ikke har ret til.

 • Snart på pension

  Når en medarbejder nærmer sig pensionsalderen, hjælper vi gerne med at få styr på, hvordan økonomien kommer til at hænge sammen, og hvornår det bedst kan betale sig få pensionen udbetalt.

  Medarbejderen ringer blot på 70 33 70 70 og aftaler tid til en senioranalyse, hvor vi sammen gennemgår hele husstandens økonomi og ser på, hvordan økonomien bedst kan indrettes ud fra medarbejderens forventninger til pensionistlivet. Senioranalysen foregår via telefon og computer.

  Starte udbetaling

  Når medarbejderen når pensionsalderen og vil starte udbetalingen, ringer han/hun blot til os på 70 33 70 70. Så aftaler vi hvornår og hvordan.