Bare jeg havde kendt symptomerne

Birgitte Jensen fik en blodprop i hjernen, men troede, at symptomerne blot var tegn på stress.

28.05.15

En dag i november sidste år følte Birgitte sig svimmel, og det snurrede i armen, men hun slog det hen som tegn på, at hun var lidt stresset. Som dagen skred frem, fik hun det værre, og venstre side af ansigtet begyndte at hænge. Birgittes mand og søn kommanderede hende til Hillerød Hospital, hvor hun blev indlagt. 

”Det viste sig, at jeg havde fået en blodprop i hjernen. Jeg blev virkelig forskrækket – havde jeg kendt til symptomerne, havde jeg helt klart reageret før,” siger Birgitte Jensen, der bor i Hørsholm med sin mand. 

Et plaster til 100.000 kr.

Birgitte Jensen har gennem sin overenskomst pension hos Industriens Pension og fik derfor udbetalt 100.000 kr. i forsikring ved kritisk sygdom, fordi blodproppen har givet Birgitte en let lammelse i ansigtet.

”Hverken min mand eller jeg tænkte på forsikringer. Heldigvis var der en vaks sygeplejerske, som sagde, at jeg skulle kontakte mit pensionsselskab. Pengene er ikke brugt endnu, måske skal de gå til noget træning, så jeg hurtigere kommer tilbage til den hverdag, vi havde før. Men lige nu er jeg rigtig glad for den genoptræning, som kommunen har tilbudt. Det har sparket mig i gang,” fortæller hun. Modelfoto - farmor med barnebarn Modelfoto, Colourbox

50 år med ben og fødder

Birgitte arbejder som ortopædist og fremstiller kropsbårne hjælpemidler. Det kan fx være proteser til ben og fødder. 

”Næste år kan jeg fejre 50-års jubilæum på min arbejdsplads. Jeg bruger jubilæet som motivation til min genoptræning. Min finmotorik halter stadig, og jeg har problemer med mit ene øje. Genoptræningen er vigtig og hårdt arbejde – også fordi jeg gerne vil kunne passe mine børnebørn,” siger Birgitte, som netop er blevet farmor for 4. gang.

Stor støtte fra familien

De pårørende har været en kæmpe hjælp for Birgitte. 

”Jeg er så taknemlig for min mand og mine sønner – de har været en stor støtte. Men jeg tænker også tit på, hvordan det må være at være pårørende til en som mig. Jeg påfører mine nærmeste en stor angst, men hvad kan jeg gøre? Nu skal jeg bare blive helt rask,” tilføjer hun.  

Samtidig med pengene fra Industriens Pension fik Birgitte et medlemskab af patientforeningen Hjernesagen. 

KEND SYMPTOMERNE OG RING 112

12.500 mennesker herhjemme får hvert år en blødning eller en blodprop i hjernen. Hvis man oplever symptomer som akut hængende mundvig, en akut lammet arm eller ben eller pludseligt talebesvær, så skal man ringe 1-1-2 med det samme. Kommer man hurtigt i behandling, er risikoen for alvorlige følger væsentligt mindre.

Kend symptomerne og ring 112