Spar ekstra op til pensionen

Kan du bevare din nuværende levestandard, når du går på pension, eller har du brug for at spare mere op? Du kan sætte ekstra ind på pensionen – uden at betale ekstra for administration. Beregn her, hvad det kan blive til.

Beregn din ekstra udbetaling

Du vælger selv, hvordan pengene skal udbetales, og hvor meget du vil indbetale.

Din nuværende alder
år

Du må kun indtaste tal.

Hvornår vil du på pension?
"Mere om pensionsalder"

"Visse produkter kan først udbetales, når du er fyldt 62 år. Det afhænger af, hvor gammel du er nu, og hvornår du kom med i pensionsordningen."

år

Du må kun indtaste tal.

Hvordan skal pensionen udbetales?
0,29000,1000 0,2460,200 0,53500,1500 0,4450,200 0,50000,2500 0,4000,200
Hvor meget vil du indbetale?
kr.

Du må kun indtaste tal.

Du kan højst indbetale 29.600 kr. om året til engangsudbetaling (2.466 kr/md).

Du får kun skattefradrag for indbetalinger op til 53.500 kr. om året til den 10-årige pension / ratepension (4.458 kr/md). Beløbet dækker også indbetaling til ratepension via din arbejdsgiver og eventuelle andre ratepensioner, fx i banken.

Du kan kun trække 49.300 kr. fra i år. Du kan godt indbetale mere, men du får først fradrag for resten senere.

Prognose

 

Log ind og start din ekstra opsparing

Læs mere om ekstrapension

 • Sådan gør du

  Indbetal på Min side eller via din arbejdsgiver

  1. Du kan indbetale ekstra på Min side. Her bliver du guidet igennem de spørgsmål, du skal tage stilling til:
   • Vil du spare op til en engangsudbetaling, en ratepension eller en livslang pension? Eller skal det være et mix?
   • Vil du have en aftale om et fast månedligt beløb, eller vil du sætte penge ind, når der er overskud?
  2. Du kan aftale med din arbejdsgiver, at de skal trække et ekstra beløb fra din løn og sætte ind på din pensionsopsparing. Så sørger arbejdsgiveren for indbetalingen, men du skal selv huske at give os besked, om pengene skal gå til en aldersopsparing (engangsudbetaling), en ratepension eller en livslang pension. Du kan vælge på Min side. Hører vi ikke fra dig, sætter vi den ekstra indbetaling ind på en ratepension.
  3. Du er også velkommen til at ringe til os. Så aftaler vi nærmere over telefonen.
 • Det får du i rente

  Opsparing hos Industriens Pension er med markedsrente. Det betyder, at du får det afkast, som vi rent faktisk opnår, når vi investerer opsparingen. Men det betyder også, at du selv bærer risikoen. Du får hele afkastet, når det går godt med investeringerne, men du må til gengæld tage tabet, hvis der kommer en periode med tab på investeringerne.

  Du kan følge, hvordan det går med afkastet af din opsparing på Min side.

 • Skat af privat indbetaling

  Ekstra aldersopsparing (engangsudbetaling)

  Intet skattefradrag af indbetalinger: Din indbetaling til aldersopsparing kan ikke trækkes fra i skat. Du kan højst indbetale 5.100 kr. om året (2018). Beløbet er inklusiv anden indbetaling til aldersopsparing, fx i den obligatoriske ordning. Hvis du kun indbetaler til Industriens Pension, holder vi øje med, hvornår grænsen er nået. Hvis du har indbetalt for meget, går resten af indbetalingen til ratepension.

  Skat af afkast: 15,3 %
  Ikke skat ved udbetaling: Du skal ikke betale skat eller afgift, når du får aldersopsparingen udbetalt.
  Modregning: Indbetalingen påvirker ikke retten til sociale ydelser. Hvis du er med i efterlønsordningen, skal du være opmærksom på, at dine egne pensioner bliver modregnet i efterlønnen.

  Privat indbetaling til ekstra ratepension

  Skattefradrag af indbetalinger: Du kan højst indbetale 54.700 kr. om året til ratepension (2018), og indbetalingen bliver trukket fra i skat. Både indbetalinger fra dig og din arbejdsgiver tæller med. Når du kun indbetaler til Industriens Pension, holder vi øje med, hvornår grænsen er nået. Hvis du har indbetalt for meget, går resten af indbetalingen til livslang pension.

  Hvor meget er der indbetalt? Du kan se dine private indbetalinger til ratepension i rubrik 21 på årsopgørelsen fra SKAT.
  Skat af afkast: 15,3 %
  Skat ved udbetaling: Som indkomstskat
  Modregning: Indbetalingen reducerer den skattepligtige indkomst, og dermed bliver der modregnet mindre i sociale ydelser, der afhænger af indkomsten. Det kan bl.a. være børnefamilieydelse eller boligsikring. Hvis du er med i efterlønsordningen, skal du være opmærksom på, at dine egne pensioner modregnes i efterlønnen.

  Privat indbetaling til ekstra livslang pension

  Skattefradrag af indbetalinger: Du kan indbetale lige så meget du vil til livslang pension, men du kan højst trække 50.400 kr. fra i 2018. Indbetalinger fra din arbejdsgiver tæller ikke med.

  Hvis du fx indbetaler 60.000 kr. i 2018, kan du trække 50.400 kr. fra i 2018. De sidste 9.600 kr. kan du først trække fra i 2019.

  Hvor meget er der indbetalt? Du kan se dine private indbetalinger til livslang pension i rubrik 24 på årsopgørelsen fra SKAT.
  Skat af afkast: 15,3 %
  Skat ved udbetaling: Som indkomstskat
  Modregning: Indbetalingen reducerer den skattepligtige indkomst, og dermed bliver der modregnet mindre i sociale ydelser, der afhænger af indkomsten. Det kan bl.a. være børnefamilieydelse eller boligsikring. Hvis du er med i efterlønsordningen, skal du være opmærksom på, at dine egne pensioner bliver modregnet i efterlønnen.