Saml din pension

Har du andre pensionsopsparinger eller klatpensioner, er det ofte en god ide at samle dem hos os. Du sparer betalingen for administration i det gamle selskab, og vi tager ikke penge for overførslen.

Fordel at samle opsparingen

Skifter du job nogle gange i løbet af dit arbejdsliv, kan du hurtigt få flere arbejdsmarkedspensionsordninger i forskellige selskaber.
Dem kan du overføre til din opsparing hos os.

 • Du får et bedre overblik, når pengene står det samme sted. 
 • Du skal kun betale for administration ét sted. 
 • Vi tager ikke gebyr for overførslen. 
 • Historisk har vi sikret vores kunder et rigtig godt afkast. 
 • Hos os er der ikke nogen aktionærer, der skal tjene på ordningen – alle pengene går til medlemmerne.

Du kan nemt selv overføre en tidligere opsparing på Min side.

Læs mere

 • Inden du samler pensionerne

  Ting du skal overveje

  Inden du samler pensionerne, er der nogle ting, du skal overveje, for i enkelte tilfælde kan det være bedst at lade pengene stå.

  Tjek forsikringen

  Det er opsparingen, der bliver overført til os. Har du forsikringer i din tidligere ordning, stopper de. Som regel er det kun en fordel, fordi du undgår at være dobbeltforsikret. Du har nemlig også forsikringer hos os, og dem kan du sætte op, hvis du synes, de er for lave. Men tjek alligevel, om der er forsikringer i den gamle ordning, som du ikke vil undvære.

  Tidligste pensionsalder kan være anderledes

  Inden du overfører pensionsopsparingen, skal du være opmærksom på, at din tidligste pensionsalder kan være en anden hos os end i dit gamle pensionsselskab.
  Der er forskellige ting, der bestemmer, hvilken pensionsalder der vil gælde for opsparingen fremover. Læs mere om, hvornår du kan få pengene udbetalt, når du samler din pension.

  Har det gamle selskab et kursværn?

  Dårlig økonomi kan tvinge et selskab til at indføre kursværn. Hvis dit gamle selskab har et kursværn, kan du ikke få udbetalt hele din opsparing. Er kursværnet fx på 2 %, får du kun overført 98 % af opsparingen.

  Har du gennemsnitsrente i det gamle selskab?

  Hvis du har en pensionsordning med gennemsnitsrente i dit gamle selskab er der to ting, du skal være opmærksom på. Dels kan du have fået en garanti, som er baseret på en fast rente, som du måske synes er attraktiv at beholde. Dels kan der være en fælles opsparing, som du ikke får del i, hvis du overfører din pensionsordning. 

  Pensionsordningen hos os er med markedsrente. Det betyder, at du får det afkast, som vi rent faktisk opnår, når vi investerer opsparingen. Men det betyder også, at du selv bærer risikoen. Du får hele afkastet, når det går godt med investeringerne, men du må til gengæld tage tabet,  hvis der kommer en periode med tab på investeringerne.

 • Sådan gør du

  Brug Min side eller ring til os

  Er du tvivl om, hvor du har pensionsopsparing, kan du se det hos pensionsinfo.dk. Her kan du også hente aftale-/ policenummer på tidligere pensionsordninger – det skal du bruge for at flytte opsparingen til os.

  Du kan selv flytte opsparing fra et andet selskab over til os på Min side. Det kræver kun fire klik, og så har du sat overførslen i gang. Hvis du vil overføre en privat opsparing, fx fra banken, skal du ringe til os.

  Du er også velkommen til at ringe til os på 70 33 70 70 eller sende en mail til kundeservice@industrienspension.dk. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

  Rapport fra PensionsInfo - hvis vi skal hjælpe dig

  Hvis du har brug for vores hjælp til at finde ud af, om det er en god ide at flytte en anden opsparing over til os, skal du sende os en rapport fra PensionsInfo. Videoen viser, hvordan du henter rapporten.

 • Nyt job med anden pensionsordning

  Du kan flytte opsparingen med

  Hvis du får et nyt job, hvor du skal have en anden pensionsordning, kan du flytte din opsparing over til din nye pensionsordning. 

  Du skal være opmærksom på, at du kun kan flytte opsparingen til en anden arbejdsmarkedspension. Ikke til en privat pensionsordning eller til en bank.