Om din ordning hos os

Hver måned bliver en del af din løn indbetalt til din pensionsordning. Pengene går til pensionsopsparing og en række forsikringer, der sikrer dig og dine nærmeste undervejs i arbejdslivet

Om pensionsordningen

Opsparing til pension

Som medlem hos Industriens Pension har du fået pensionsordningen gennem dit arbejde. Det er arbejdsgiveren, der står for at indbetale til pensionen. Typisk bliver der i alt indbetalt 12 % af din løn, hvoraf de 8 % betales af arbejdsgiveren, mens de sidste 4 % bliver trukket fra din løn.

De fleste medlemmer får udbetalt:

 • Livslang pension – udbetales hver måned, fra du går på pension og resten af livet.
 • Ratepension – udbetales hver måned i 10 år, fra du går på pension.
 • Aldersopsparing - engangsudbetaling når du går på pension.

Læs mere om udbetaling af pension.

Forsikringer

Pensionsordningen handler om andet end pension. Den indeholder også en række forsikringer, som du kan få udbetalt, hvis der sker dig noget undervejs i arbejdslivet, inden du er gået på pension.

Du er typisk forsikret ved:

Nogle medlemmer har også en sundhedsordning, hvis det er en del af deres overenskomst, eller hvis deres arbejdsgiver selv har valgt at købe sundhedsordningen til de ansatte.

 • Du kan selv tilpasse ordningen

  Skal du ændre noget?

  Når du får en pensionsordning hos os, er der forskellige ting, du selv kan ændre på. Især er det vigtigt, at du tager stilling til:
  • Hvor store skal dine forsikringer være?
  • Hvem skal have pengene fra pensionsordningen, hvis du dør?
  • Har du opsparing i andre selskaber, som skal flyttes over til os?

  Hvis der er noget, du vil ændre, er det nemt at gøre det selv på Min side. Du logger på med din NemID.
 • Pension er en del af overenskomsten

  Som medlem af Industriens Pension har du fået pensionsordningen gennem dit arbejde. Den er en del af overenskomsten for en række områder i industrien og på fødevareområdet.

  Det er arbejdsgiveren, der står for at indbetale til pensionen. Typisk bliver der i alt indbetalt 12 % af din løn, hvor de 8 % betales af arbejdsgiveren, mens de sidste 4 % bliver trukket fra din løn.

 • Det betaler du

  Som medlem af Industriens Pension har du fået pensionsordningen gennem dit arbejde. Den er en del af overenskomsten for en række områder i industrien og på fødevareområdet.

  Det er arbejdsgiveren, der står for at indbetale til pensionen. Typisk bliver der i alt indbetalt 12 % af din løn, hvor de 8 % betales af arbejdsgiveren, mens de sidste 4 % bliver trukket fra din løn.

  Pris for administration

  Du betaler 19 kroner om måneden for administration (2018). Vi er blandt de billigste pensionsselskaber, og det betyder, at der bliver flere penge til din pension.

  Gratis at spare ekstra op

  Du betaler ikke ekstra for administration, hvis du vælger selv at sætte penge ind på en ekstrapension eller aldersopsparing (opsparing til et engangsbeløb, der udbetales, når du går på pension).

  Investeringsomkostninger

  Når vi investerer pensionsopsparingen, er der omkostninger ved at handle med værdipapirerne. Investeringsomkostningerne trækker vi fra dit afkast, og det er derfor ikke omkostninger, som du betaler direkte.

  Tjek de samlede, årlige omkostninger

  Omkostningsmåleren kan beregne, hvad den samlede pris for administration og investeringer er på årsbasis for et nyt medlem.

  Du kan logge på Min side og se præcis, hvad de samlede årlige omkostninger er for dig. Log på Min side.

  Du betaler for forsikring

  Du betaler for forsikringerne i pensionsordningen. Pengene trækker vi fra indbetalingen eller fra opsparingen til din pension.

  Du kan se, hvordan du er forsikret, og hvor meget du betaler for det på Min side.

  Undgå at betale for meget

  Du kan skrue op og ned for de beløb, som du kan få udbetalt i forsikring, hvis der sker dig noget. Sætter du forsikringen op, bliver der mindre til din pension.

  Omvendt kan du spare mere op til pension, hvis du sætter forsikringen ned. Vi vil derfor anbefale, at du løbende tilpasser forsikringerne efter din livssituation, så du ikke betaler mere end nødvendigt.

  Læs mere om at ændre en forsikring.

  Ingen gebyrer

  Vi tager ikke gebyrer – fx for at overføre en pensionsordning, oprette en ekstrapension eller ændre på forsikringerne.

  Sammenlign os med andre

  På hjemmesiden faktaompension.dk kan du sammenligne vores priser og omkostninger med andre pensionsselskaber.

 • Det får du i rente / afkast

  Pensionsopsparing hos os er med markedsrente. Det betyder, at du får det afkast, som vi rent faktisk opnår, når vi investerer opsparingen. Men det betyder også, at du selv bærer risikoen. Du får hele afkastet, når det går godt med investeringerne, men du må til gengæld tage tabet, hvis der kommer en periode med tab på investeringerne.

  Du kan følge, hvordan pensionsopsparingen vokser på Min side.

  Afkast-tal på Min side kan blive efterreguleret

  Hver dag opgør vi, hvad du har fået i afkast på din pensionsopsparing. Det gør vi ud fra, hvordan børskurserne på aktier og obligationer har udviklet sig den dag.

  Men vi har også investeringer, hvor vi ikke får daglige oplysninger om værdien. Det kan fx være ejendomme, vindmølleparker og aktieselskaber, der ikke er børsnoterede. Vi regulerer værdien af disse investeringer løbende, efterhånden som vi får oplysningerne ind.

  På Min side kan du følge, hvad du har fået i afkast måned for måned. Men fordi afkast fra nogle investeringer først kommer senere, er det afkast, du kan se, ikke altid det endelige. Du skal dog ikke bekymre dig – et eventuelt manglende afkast bliver tilskrevet din opsparing senere og vil være med i afkastet for den næste måned.

  Risikoen er tilpasset din alder

  Chancen for højt afkast og risikoen for tab hænger sammen. Typisk er der større chance for et højt afkast på længere sigt, når man investerer i aktier frem for obligationer – men her er også en større risiko for perioder med tab.

  Derfor placerer vi mest af opsparingen i aktier, når du er ung, og der er lang tid, til du skal på pension. I takt med, at du bliver ældre, flytter vi gradvist opsparingen over til de mere sikre obligationer, for at du ikke skal miste en stor del af din opsparing, lige før du skal på pension. Det sker ved, at vi fordeler investeringen mellem det, vi kalder pulje med høj risiko og pulje med lav risiko. 

  Her kan du se fordelingen mellem de to puljer ved forskellige aldre:
  Risikofordeling

  Hvis du gik på pension inden 1. juni 2012

  Hvis du var gået på pension før 1. juni 2012, har du beholdt den gamle pensionsordning med gennemsnitsrente. I 2018 er renten på 5 %.

  Se, hvordan vi er kommet fra afkast til kontorente i 2017.

 • Sådan følger du med

  Alt om din pension på Min side

  Min side er din private side i Industriens Pension. Du logger på med NemID. På Min side kan du følge med i dine egne tal, og du har en lang række muligheder for at betjene dig selv. Du kan fx:

  • Vælge, hvem der skal have pengene, hvis du dør
  • Overføre en tidligere pensionsordning
  • Indbetale ekstra til pensionen

  De vigtigste tal i et årligt pensionsoverblik

  En gang om året samler vi de vigtigste informationer om din pensionsordning i et pensionsoverblik. Du kan i løbet af første kvartal hente pensionsoverblikket i din brevmappe på Min side.

  Vælg, hvordan du får din post

  Vi lægger al post i din brevmappe på Min side, hvor du kan hente den med dit NemID. Vi sender også posten til din e-Boks, uanset om du har tilmeldt os eller ej.

  Hvis du har det bedst med at få papirbreve, skal du blot ringe og give besked. Så sender vi dine breve med posten.

  Få besked på sms eller mail, når der er nyt

  Vi sender gerne en e-mail eller sms med besked, når der er nyt i din brevmappe. Du skal blot logge på Min side og tilmelde dig vores besked-ordning på siden med dine egne oplysninger.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet

  Cirka 10 gang om året udsender vi et nyhedsbrev på mail. Her kan du følge med i, hvad der rør sig på pensionsområdet, og få tips og tricks til din egen pensionsordning. Tilmeld dig nyhedsbrevet på Min side.

  Husk at give os dine kontaktoplysninger

  Vi får oplyst din officielle adresse fra CPR-registret. Men vi vil også gerne have din mail-adresse og mobilnummer, så vi kan give dig besked om din pensionsordning pr. mail og sms. Opdater kontaktoplysninger på Min side.

 • Særligt for fleksjobbere

  Hvis du er i fleksjob, har det betydning for dine forsikringer. Du skal derfor give os oplysninger om dit fleksjob, så vi kan sikre os, at du ikke kommer til at betale for forsikringer, som du alligevel ikke kan få ret til.

  På Min side
  På Min side kan du blive guidet igennem de oplysninger, vi skal bruge om dit fleksjob. Husk at have dit NemID ved hånden.

  Med blanket
  Du har også mulighed for at sende en blanket til os:
  - Udfyld blanket om din ansættelse i fleksjob
  - Send blanketten til Industriens Pension, Nørre Farimagsgade 3, 1364 København K.

  Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvordan du er stillet.

  Visse kritiske sygdomme og dødsfald

  Som fleksjobber har du en forsikring ved visse kritiske sygdomme og dødsfald. Du er forsikret med en standarddækning og kan ikke ændre forsikringens størrelse.

  Tab af erhvervsevne

  Hvordan du er forsikret ved tab af erhvervsevne, afhænger af, hvornår du blev fleksjobber:

  Fleksjob før du kom med i Industriens Pension

  Er du allerede i fleksjob, når du får en pensionsordning hos os, har du ikke en forsikring ved tab af erhvervsevne i din pensionsordning hos os.

  Måske kommer du fra en anden pensionsordning, hvor du var forsikret ved tab af erhvervsevne? Så vil vi opfordre dig til at kontakte det tidligere pensionsselskab for at høre, om du kan beholde din pensionsordning der, så du fortsat kan have en forsikring ved tab af erhvervsevne.

  Hvis du kan beholde din gamle pensionsordning, skal vi have annulleret dit medlemskab hos os.

  Fleksjob mens du allerede er forsikret hos Industriens Pension

  Hvis du kommer i fleksjob på et tidspunkt, hvor du allerede er forsikret ved tab af erhvervsevne i Industriens Pension, beholder du din forsikring. Læs mere om forsikring ved tab af erhvervsevne.