En god investering

Selv om det var hårdt at skulle lægge 3.400 kroner om måneden som selvbetaler, viste det sig at være en rigtig god investering for Ole H. Kristensen.

I 2011 var Ole H. Kristensen ude for en trafikulykke, som resulterede i, at han fik varige mén og måtte opgive at arbejde.

”Jeg tænkte ikke over, at jeg havde en pensionsordning, der dækkede det. Det fandt jeg ud af via min vejleder i Metal. Han sagde også, at jeg kunne blive selvbetaler, da mit firma stoppede indbetalingerne, fordi jeg så ville være meget bedre stillet. Det var jeg ikke klar over. ”

Ole Hein Kristensen skulle lige overveje forslaget, for der skulle indbetales 3400 kr. om måneden, hvis han både skulle fortsætte sin pensionsopsparing og bevare sine forsikringer. Han besluttede dog at finde pengene, og det har han aldrig fortrudt:

”Det første år var det svært, for det var mange penge, der skulle lægges,” siger den 57-årige smed og tidligere rejsemontør, der efterfølgende blev bevilget både en engangsudbetaling og invalidepension fra Industriens Pension:

”Jeg fik 100.000 kr. i hånden og 60.000 kr. om året, indtil jeg går på pension, så det det viste sig at være en rigtig god investering at være selvbetaler.”