Hvis indbetalingen stopper

Når du stopper i jobbet, holder din arbejdsgiver op med at indbetale til din pension. Det har betydning for din pension og dine forsikringer hos os.

Kontakt os, så vi kan aftale nærmere

Der kan være flere grunde til, at indbetalingen stopper: Du er måske blevet ledig, holder orlov – eller har fået nyt job.

Uanset hvorfor der ikke længere bliver indbetalt til din pensionsordning, vil vi meget gerne hjælpe dig med, hvad du skal gøre, så du ikke risikerer at stå uden forsikring. Eller omvendt betaler for dobbeltforsikring, hvis du har fået nyt job med en anden pensionsordning.

Ring til os på:

70 33 70 70

Vi skriver til dig, når vi ikke har fået indbetaling til din pension i 3 måneder. Men du er også meget velkommen til at kontakte os inden.

Læs mere

 • Du kan beholde forsikringerne i op til 36 måneder

  Giv os besked, hvis forsikringerne skal fortsætte

  Du beholder automatisk dine forsikringer i op til 12 måneder, efter indbetalingerne til os er stoppet. Du kan vælge, at forsikringerne skal fortsætte yderligere i op til 24 måneder, så du i alt er forsikret i op til 36 måneder.

  Vi trækker betalingen for forsikringerne fra pensionsopsparingen, og de stopper, hvis der ikke længere er penge på opsparingen til at betale for dem.
  Du kan selv forlænge perioden, hvor du er forsikret, på Min side.

  Du er også velkommen til at ringe til os. Så aftaler vi nærmere over telefonen.

  Hold fast i forsikringerne, hvis du er syg

  Hvis du er syg, eller du ikke tror, at du kommer tilbage på arbejdsmarkedet, opfordrer vi dig på det kraftigste til at forlænge dine forsikringer eller til selv at overtage indbetalingen . Kontakt os i så fald hurtigst muligt.

   
 • Når forsikringerne stopper, bliver du passivt medlem

  Når forsikringerne stopper, bliver du passivt medlem. Du er ikke længere forsikret, men du har stadig din opsparing hos os, og du betaler også for administration.

  Prognosen for din pension bliver mindre, fordi vi ikke længere regner med, at der bliver indbetalt til den.

 • Du kan selv fortsætte indbetalingen

  Du beholder forsikringerne, hvis du selv indbetaler

  Du kan beholde forsikringerne og stadig spare op til pensionen, hvis du selv fortsætter den indbetaling, din arbejdsgiver stod for tidligere.

  Det skal du især overveje, hvis du er blevet syg eller har fået dårligt helbred, fordi den type forsikringer er svære at få igen.

  Når du stopper i jobbet, er der en periode, hvor du stadig er forsikret uden indbetaling. Når perioden stopper, bliver du passivt medlem, hvis du ikke selv har overtaget indbetalingerne.

  Beslut dig i tide

  Du skal beslutte, om du selv vil overtage indbetalingerne, inden du bliver passivt medlem. Vi skriver til dig, når fristen nærmer sig.

  Læs mere om, hvordan du selv kan fortsætte indbetalingen.

 • Nyt job med anden pensionsordning

  Du kan flytte opsparingen med

  Hvis du får et nyt job, hvor du skal have en anden pensionsordning, kan du flytte din opsparing over til din nye pensionsordning. 

  Du skal være opmærksom på, at du kun kan flytte opsparingen til en anden arbejdsmarkedspension. Ikke til en privat pensionsordning eller til en bank.