Alvorlig sygdom

Hvis du får en kritisk sygdom eller ikke kan arbejde på grund af helbredet.

Er du langtidssygemeldt, eller ramt af alvorlig sygdom? Så kan du måske få hjælp fra forsikringerne ved tab af erhvervsevne og visse kritiske sygdomme.

På Min side kan du se, hvordan du er forsikret, og søge om udbetaling fra forsikringerne. Du er også altid velkommen til at ringe til os og høre nærmere.

Log på Min side

Hvis du ...

 • Får en kritisk sygdom

  Bliver du alvorligt syg, tænker du sikkert på helbredelse, familien og fremtiden - og ikke ret meget på pension. Men vidste du, at din pensionsordning indeholder en forsikring ved visse kritiske sygdomme, som måske kan give dig et økonomisk plaster på såret?

  Det kan du gøre

  Du kan tjekke, hvilke sygdomme der er dækket af forsikringen. Hvis du mener, at du har en sygdom, der giver ret til udbetaling, kan du søge om udbetaling på Min side. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til os.

  Det gør vi

  Vi samarbejder med Landspatientregistret og Statens Serum Institut. Får du stillet en diagnose, der er dækket af forsikringen, får du brev fra Statens Serum Institut med en opfordring til at kontakte os. Det vil vi kraftigt opfordre dig til at gøre hurtigst muligt. • Ikke kan arbejde på grund af helbredet

  Forhåbentlig får du ikke brug for den, men gennem pensionsordningen har du en forsikring ved tab af erhvervsevne – og er du klar over, at du sagtens kan søge om udbetaling fra os, selvom du ikke har fået tilkendt førtidspension fra det offentlige?

  Det kan du gøre

  Læs mere om forsikringen ved tab af erhvervsevne. Hvis du mener, at du opfylder betingelserne, kan du søge om udbetaling fra forsikringen på Min side. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til os.

  Du behøver ikke at vente på en afgørelse fra det offentlige, før du søger om udbetaling fra os. Vi vurderer selv dit erhvervsevnetab, og vi gør det meget hurtigere end det offentlige.

  Det gør vi

  Vi samarbejder med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), som sender et brev til dig, hvis de kan se, at du er langtidssygemeldt. Brevet opfordrer dig til at kontakte os, for er du for syg til at arbejde i længere tid, kan det være, at du kan få hjælp fra forsikringen ved tab af erhvervsevne.