Ændringer i jobbet

Hvis du mister jobbet, får et nyt eller holder orlov uden løn.

Har du mistet dit job? Eller har du fået et nyt med en anden pensionsordning? En ny jobsituation vil ofte have betydning for din pensionsordning, så her skal du altid tage stilling til, hvad der skal ske med din pension.

Ring og få hjælp

Vi vil meget gerne hjælpe dig med, hvad du skal gøre, så du ikke risikerer at stå uden forsikring, hvis der ikke længere bliver indbetalt til pensionsordningen. Eller omvendt betaler for dobbeltforsikring, fordi du har fået nyt job med en anden pensionsordning.

Ring på

70 33 70 70

Hvis du ...

 • Mister dit job

  Når du stopper i jobbet, holder din arbejdsgiver op med at indbetale til din pension. Og på et tidspunkt stopper pensionsordningens forsikringer, så du ikke længere er dækket, hvis du bliver alvorligt syg eller mister din erhvervsevne. Hvor længe skal forsikringerne fortsætte – og kan du selv overtage indbetalingen til pension, så du stadig sparer op?

  Det kan du gøre

  Er der penge på din pensionsopsparing til at betale for forsikringerne, fortsætter de automatisk i et år. Men du kan aftale med os, at forsikringerne skal fortsætte i op til i alt 3 år. Det anbefaler vi på det kraftigste, at du gør, hvis du har problemer med helbredet og er i tvivl om, hvornår du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

  Har du mulighed for det, kan du også selv indbetale til ordningen, så du beholder forsikringerne og fortsætter din opsparing til pensionen.

  Under alle omstændigheder er det altid en god ide at ringe til os og høre om dine muligheder.

  Det gør vi

  Vi skriver til dig flere gange og fortæller om dine muligheder, så hold øje med E-boks. Du hører fra os første gang, når vi kan se, at der ikke længere bliver indbetalt til pensionsordningen. Og igen når dine forsikringer er ved at stoppe.

 • Nyt job

  Skifter du job, er du sikkert optaget af, hvad du nu skal lave, hvem dine nye kollegaer er, og hvad du får i løn. Ved du også, hvordan du er stillet med hensyn til pension i dit nye job?

  • Får du nyt job under Industriens overenskomst, så fortsætter din pensionsordning hos os helt automatisk.
  • Får du nyt job med anden pensionsordning, så kan du flytte din opsparing hos os over til dit nye pensionsselskab. Men du mister dine forsikringer hos os, så det er en god ide først at tjekke, hvordan du er forsikret i din nye ordning. Du kan også lade opsparingen stå hos os men afmelde forsikringerne, så du ikke skal betale for dem både hos os og i den nye ordning.
  • Får du nyt job uden en pensionsordning, så sparer du ikke længere op til pensionen, og dine forsikringer hos os stopper senest efter et år, hvis ikke du kontakter os og aftaler, at du fortsat skal være forsikret. Du kan også selv overtage indbetalingen til pensionen.

  Det kan du gøre

  Er du i forbindelse med jobskiftet kommet med i en anden pensionsordning, eller har du slet ikke en pensionsordning i det nye job, skal du ringe til os hurtigst muligt, så vi kan aftale, hvad der skal ske med din ordning hos os.

  Det gør vi

  Vi skriver til dig flere gange og fortæller om dine muligheder, så hold øje med E-boks. Du hører fra os første gang, når vi kan se, at der ikke længere bliver indbetalt til pensionsordningen. Og igen når dine forsikringer hos os er ved at stoppe.



 • Orlov

  Er du på orlov uden løn, bliver der ikke indbetalt til din pensionsordning, og det har selvfølgelig betydning for din pension.  Men har du tænkt på, at pensionsordningens forsikringer også stopper på et tidspunkt, så du ikke længere er dækket, hvis du bliver alvorligt syg eller mister din erhvervsevne?

  Det kan du gøre

  Ring til os, når du går på orlov, så du kan få at vide, hvad det har af konsekvenser for din pension og forsikring hos os. Så kan vi også aftale, hvad der skal ske med ordningen, mens du er på orlov. Har du mulighed for det, kan du selv indbetale til ordningen, så din opsparing til pensionen fortsætter.

  Det gør vi

  Vi skriver til dig flere gange og fortæller om dine muligheder, så hold øje med E-boks. Du hører fra os første gang, når vi kan se, at der ikke længere bliver indbetalt til pensionsordningen. Og igen når dine forsikringer hos os er ved at stoppe.