Bæredygtighed og klimaet

Højt afkast på ansvarlig vis

Industriens Pensions investeringer skal skabe det højst mulige afkast til medlemmerne under hensyntagen til risiko. Når vi investerer, ser vi gerne, at det er med til at fremme en bæredygtig samfundsudvikling.

19 mia. kr. til grøn omstilling

Efter første halvår 2021 havde Industriens Pension placeret omkring 19 mia. kr. i investeringer, der er med til at fremme den grønne omstilling. Det er over 8 % af investeringerne.

Her er eksempler på investeringer i grøn energi:

Butendiek havvindmøllepark

Butendiek havmøllepark var en af Industriens Pensions første direkte investeringer i vedvarende energi. Vi ejer 22,5% af havmølleparken, som består af 80 store møller placeret i den tyske del af Nordsøen godt 30 km vest for øen Sild.

Møllerne genererer grøn strøm til mere end 370.000 husstande.

Solceller i Chile

Gennem fonden Actis har Industriens Pension blandt andet investeret i vedvarende energi i Sydamerika, heriblandt solceller i Chile. Ca. 40 km fra hovedstaden Santiago ligger Quilapilun solpark, som med sine 335.000 solcelle paneler genererer klimavenlig strøm til 110.000 husstande.

Med hjælp fra vores investering bidrager Quilapilun solpark til at fortrænge omkring 100.000 tons CO2.

Vestas

Industriens Pension har en stor aktieinvestering i danske Vestas, som er verdens førende producent af vindmøller. Vestas udvikler, fabrikerer, installerer og servicerer vindmøller over hele verdenen.

Via investeringen i Vestas er Industriens Pension med til at sikre omstillingen til en bæredygtig energiforsyning i mere end 80 lande.