Log på som medlem Log på som virksomhed

Klima

Højt afkast på bæredygtig vis

Industriens Pensions investeringer skal skabe et højt afkast til vores medlemmer. Og det skal ske på en ansvarlig måde, der er med til at fremme en bæredygtig samfundsudvikling.

10 mia. kr. til grøn omstilling

Pr. 1. marts 2020 har Industriens Pension placeret 10 mia. kr. i bæredygtige investeringer. Det er over 5 % af investeringerne, der er med til at fremme den grønne omstilling. Samtidig sikrer det medlemmerne et højt afkast på lang sigt.
Her er eksempler på bæredygtige investeringer:

Butendiek havvindmøllepark

Butendiek havmøllepark var en af Industriens Pensions første direkte investeringer i vedvarende energi. Vi ejer 22,5% af havmølleparken, som består af 80 store møller placeret i den tyske del af Nordsøen godt 30 km vest for øen Sild.

Møllerne genererer grøn strøm til mere end 370.000 husstande.

Solceller i Chile

Gennem fonden Actis har Industriens Pension blandt andet investeret i vedvarende energi i Sydamerika heriblandt solceller i Chile. Ca. 40 km fra hovedstaden Santiago ligger Quilapilun solpark, som med sine 335.000 solcelle paneler genererer klimavenlig strøm til 110.000 husstande.

Med hjælp fra vores investering bidrager Quilapilun solpark til at fortrænge omkring 100.000 tons CO2.

Vestas

Industriens Pension har en stor aktieinvestering i danske Vestas, som er verdens førende producent af vindmøller. Vestas udvikler, fabrikerer, installerer og servicerer vindmøller over hele verdenen.

Via investeringen i Vestas er Industriens Pension med til at sikre bæredygtig energi i mere end 80 lande.